quote-1.png

Loslaten is minder angst en meer liefhebben.

                                                  ~ Nelson Mandela ~ 

Mijn basis - en daarmee de basis van New Light Begeleiding - bestaat eigenlijk uit drie onderdelen. En deze losse onderdelen zijn gaandeweg in mij vervlochten tot wie ik nu ben.

En wat zijn die losse onderdelen?

Mijn ergotherapie, ik was ruim 14 jaren werkzaam bij Bartiméus. Daar heb ik mensen begeleid die te maken hebben met het leven met een visuele beperking. Ik mocht hen ondersteunen in het opnieuw praktisch inrichten van hun leven, op alle levensgebieden. En op het moment dat zij (weer) slechter gingen zien, om opnieuw praktische vaardigheden aan te leren.

Mijn gestalt opleiding heb ik hierin ook toegepast. Door met hen stil te staan bij wat er niet meer is en wat niet meer kan. En ook op zoek te gaan naar hoe voor hen kwaliteit van leven er uit ziet nu je niet meer (goed) kunt zien;  als het noodgedwongen allemaal anders moet.

En toen kwam mijn eigen levenservaring. Een totaal onverwacht overlijden van onze gezonde dochter.

Nu moest ik mijn kennis en kunde toepassen op mezelf. Het was mijn beurt - noodgedwongen - door Vera's komen en gaan om vanonder de brokstukken stap voor stap mijn eigen leven te onderzoeken en opnieuw inrichten.

Mede dankzij mijn Gestalt opleiding kon ik in contact te komen met mijn gevoelens. Om  te voelen wat er allemaal in mijn leefde en hoe ik hier op een helpende manier mee om te gaan.

Mijn gevoelens van intens verdriet, wanhoop, schuld, fysieke pijn, twijfel, zorgen, piekeren, en een oh zo alleen gevoel. En ook mijn gevoelens van hoop, geloof, vertrouwen, liefdevolle herinneringen, zachtheid en saamhorigheid.

Ergotherapie heeft me geholpen om op zoek te durven gaan naar het opnieuw en anders inrichten van mijn dagelijks leven. Om mijn leven met/zonder Vera praktisch vorm te geven, nu zij niet meer op een aardse manier bij mij is.

Zeker nu ik het zo opschrijf, ervaar ik weer hoe de losse onderdelen in mij verbonden zijn geraakt.

Sara; de Ergotherapeut, Gestalt Coach en moeder van een overleden kind.

Liefs, Sara

IMG_1795