quote-1.png

Wanneer we niet meer in staat zijn een situatie te veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen.

~ Viktor Frankl ~

Het leven gaat niet altijd over roosjes en iedereen zal op z'n eigen manier te maken krijgen met tegenslag, verlies en moeilijke situaties.

Wanneer je de situatie niet kunt veranderen, kan je er tegen vechten en je verzetten. Daar verandert de situatie echter niet door, op den duur loop je er op leeg en gaat het ten koste van jezelf en je levensgeluk. Misschien herken je dit? Ik wel.

Het is iets wat ik ‘toevallig’ heb ontdekt tijdens mijn zoektocht. Omdat ik de situatie niet kon veranderen, kwam ik uit bij mezelf. En daarmee begon mijn proces; wat kon ik in mezelf veranderen zodat ik beter kon omgaan met de onveranderlijke situatie waar ik mee te maken had.

Ik weet nog goed dat ik de zon zag opkomen, een vuilniswagen reed door de straat en er fietste een moeder met haar kinderen naar school. Dat gebeurde gewoon, terwijl mijn hele leven op z'n kop stond! Ik had borsten vol moedermelk en geen kindje meer om te voeden.

Ik kon niets veranderen aan de situatie dat Vera was overleden. Ik heb me met vlagen verzet tegen de realiteit en me teruggetrokken om de pijn maar niet te hoeven voelen.

En tegelijkertijd was er ook iets ontwaakt en veranderd in mij. Want diep van binnen voelde ik ook een 'sparkle of life'. Al had ik geen idee wat ik daar mee moest, of hoe daarmee om te gaan.

In de dagen, weken, maanden en jaren die na deze dag zijn gekomen, hebben de veranderingen in mij gaandeweg vorm gekregen in mijn dagelijks leven. En mijn proces bracht me, met vallen en opstaan, een verrijkt hart. Ik heb ontdekt dat het mogelijk is om weer te kunnen leven, om zelfs met een gelukkig gevoel te leven!

En het bracht me ook op het punt, dat ik graag mijn kennis en ervaring wil inzetten voor andere moeders die te maken hebben met het overlijden van hun kind. Iets wat ik destijds niet had kunnen vermoeden!

Zoals ik het zie en ervaren heb: de uitdaging aangaan om jezelf te ont-wikkelen, is meer dan de moeite waard.

Als je niet de moeder bent van, maar de .....

Lees je de informatie van mijn site, spreekt het je aan én ben je niet de moeder maar de vader van een overleden kind, en wil je graag contact opnemen? Weet dat je van harte welkom bent.

Dat geldt trouwens ook voor grootouders van hun overleden kleinkind, en voor de ooms en tantes die een nichtje of neefje hebben verloren.

Neem gerust contact met me op. Dan stemmen we samen af of ik voor jou de juiste persoon ben om je te begeleiden bij jouw zoektocht.

quote-1.png

          New Light Begeleiding

  • Jouw eigen unieke manier vinden om om te gaan met het komen en gaan van je dierbare.
  • Maatwerk én een stappenplan, zodat jij naast je gemis ook met een verrijkt gevoel in je hart leeft.